خوردن هسته زردآلو: بله یا خیر؟
زردآلو یکی از میوه های بسیار پرخاصیت و پرطرفدار است که هسته آن دارای یک مغز، مشابه بادام بوده که با شکستن هسته، می توان مغز هسته زردآلو را میل کرد. مغز هسته زردآلو در اغلب اوقات خوشمزه بوده، اما گاهی می تواند مزه تلخی داشته باشد.
احتیاط برای کودکان در هنگام مصرف هسته زردآلو
کودکان اغلب پس از مصرف زردآلو که خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد، علاقمند هستند هسته آن را بشکنند و از طعم خوب مغز هسته زردآلو استفاده کنند. با این حال، وجود خواص هسته زردآلو برای کودکان هنوز به اثبات نرسیده است و بهتر است از مصرف بیش از اندازه آن خودداری کنند. شاید مصرف تا حدود ۵ عدد از این ماده برای بزرگسالان مشکلی ایجاد نکند، اما بهتر است به دلیل تشکیل موادی شبیه به سیانور در بدن، کودکان از مصرف هسته زردآلو خودداری کنند.
مصرف هسته زردآلو در دوران بارداری ممنوع
هسته زردآلو دارای آمیگدالین است و به همین دلیل میتواند مسمومیت سیانید ایجاد کند. نه تنها هیچگونه خواص هسته زردآلو در بارداری و دوران شیردهی به اثبات نرسیده است. توصیه می شود خانم های باردار و شیرده از مصرف مغز هسته زردآلو در این دوران خودداری کنند.
هسته زردآلو حاوی تیامین و اسیدهای چرب امگا ۳ است
دانه های زردآلو حاوی سطوح بالایی از تیامین است که به عنوان ویتامین B۱ نیز شناخته می شود، که برخی تحقیقات نشان می دهد ممکن است به کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب کمک کند. تیامین ممکن است فشار پمپ (سیستولیک) و پر کردن (دیاستولیک) را به قلب تحریک کند و احتمالاً به پیشگیری از نارسایی احتقانی قلب کمک می کند.
دانه های زردآلو همچنین به دلیل پتانسیل خود در کاهش التهاب شناخته شده اند. محتوای فیبر موجود در دانه ها ممکن است اسید و سایر سموم را در بدن به دام بیندازد و به حذف آنها کمک کند. دانه های زردآلو حتی ممکن است از موارد شدید التهاب مانند آرتریت حمایت کند.
هسته زردآلو برای سلامت تنفسی بدن مفید است
هسته زردآلو برای قرنها در طب سنتی چینی برای حمایت از سلامت تنفسی استفاده می شود. مواد فعال موجود در دانه های زردآلو ممکن است به عنوان خلط آور یا موادی که ترشحات راه هوایی را افزایش می دهند، با افزایش محتوای آب عمل کنند. افزایش محتوای آب به بدن اجازه می دهد تا بیماری هایی را که می تواند باعث التهاب، عفونت، حملات آسم، واکنش های آلرژیک و سایر مشکلات تنفسی شود را دفع کند.
مضرات هسته زردآلو
با وجود آنکه برخی از محققین ادعا می کنند آمیگدالین موجود در هسته زردآلو خواص ضد سرطانی دارد. اما این ماده درون بدن با آنزیمها واکنش داده و در نتیجه هیدروژن سیانید آزاد می نماید که این ماده عملکردی شبیه به سیانید در بدن دارد.
از مضرات هسته زردآلو می توان عوارض مصرف آمیگدالین را بیان کرد که در صورت مصرف بیش از حد آن، می تواند حتی اختلال تنفسی، فلج و مرگ را به دنبال داشته باشد.
مضرات هسته زردآلو، هم شامل عوارض ملایم مغز هسته زردآلو هستند که سردرد، حالت تهوع، استفراغ و احساس گیجی به فرد دست می دهد و از مضرات هسته زردآلو شدید نی می توان به مسمومیت سیانیدی اشاره کرد که سطح هوشیاری را کاهش داده، سبب بروز سیانوز یعنی کبود شدن پوست، ناخن و لب ها به دلیل کمبود اکسیژن در بافت می شود و همچنین افتادگی پلک چشم و فشارخون پایین نیز به دنبال دارد.
همچنین مسمومیت سیانیدی می تواند به کبد آسیب زیادی برساند و حتی مصرف هسته زردآلو و مصرف همزمان ویتامین C سبب افزایش میزان سیانید در بدن شده و حتی می تواند منجر به کما و مرگ گردد. مغز هسته زردآلو را نباید همزمان با هلو، کرفس، جوانه گندم و هویج مصرف کرد زیرا سبب چند برابر شدن عوارض جانبی آمیگدالین در بدن می شود.
سلب مسئولیت: همیشه قبل از شروع هر روتین با پزشک خود مشورت کنید.