تغذیه

4 خاصیت شگفت انگیز تغذیه ای شنبلیله

شنبلیله گیاهی است که بخشی از خانواده حبوبات است. اولین بار در آسیا رشد کرد، اما اکنون در سایر نقاط جهان از جمله هند، شمال آفریقا، خاورمیانه، فرانسه، اسپانیا و آرژانتین رشد می کند.

مدت‌ هاست که از شنبلیله برای فواید سلامتی آن استفاده می‌ شده است (از حدود ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح) و قدیمی‌ ترین گیاه از خانواده حبوبات است که در پزشکی استفاده می‌ شود. دانه های آن غنی ترین مواد مغذی هستند و اغلب در پخت و پز استفاده می شوند.

فواید شنبلیله برای سلامتی

کاهش فشار خون

روش دیگری که شنبلیله از سلامت قلب حمایت می کند، تأثیر آن بر فشار خون است. مصرف شنبلیله می تواند فشار خون و کلسترول را کاهش دهد. فشار خون بالا و کلسترول بالا دو مورد از بزرگترین عوامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی هستند، به همین دلیل است که این مزیت خاص بسیار قابل توجه است.

کنترل سطح قند خون

شنبلیله اغلب برای کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت استفاده می شود زیرا به نظر می رسد حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد. کسانی که دانه‌ های شنبلیله را مصرف می کنند به‌ طور قابل‌ توجهی سطح قند خون پایین‌ تری دارند.

 از زوال عقل جلوگیری می‌ کند

دو دلیل عمده وجود دارد که چرا مصرف منظم دانه شنبلیله ممکن است از سلامت شناختی حمایت کند: یکی خواص ضد التهابی آن است. کاهش التهاب در بدن، به ویژه مغز، می تواند به بهبود اختلالات شناختی کمک کند. دومی به دلیل محتوای منیزیم و آهن موجود در آن است.

برای رشد مو مفید است

شواهد اولیه ای وجود دارد که نشان می دهد مصرف عصاره شنبلیله می تواند به رشد مو کمک کند. اما باید توجه داشت که تاکنون مطالعات علمی بسیار اندک بوده است و برای اثبات صحت این ارتباط باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا