چرا نباید چای پر رنگ بنوشید؟

هر چه چای مصرفی پر رنگ تر یا به اصطلاح غلیظ تر باشد، میزان کافئین دریافتی بیشتر می شود. کافئین، یک ماده شیمیایی خوراکی است که در دو فرم طبیعی و سنتتیک (مصنوعی) یافت می شود. فرم طبیعی کافئین در بسیاری از گیاهان از جمله قهوه، دانه های کاکائو و برگ های چای وجود دارد و فرم مصنوعی آن در نوشیدنی ها و نوشابه های انرژی زا یافت می شود.
کافئین، ادرار آور است؛ بنابراین نوشیدن چای پررنگ، باعث اتلاف آب بدن شده و فرد را با مشکل یبوست مواجه می کند.
کافئین موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون می شود نوشیدن چای پر رنگ باعث سوزش در ناحیه قفسه سینه و قلب فرد می شود.
چای مصرفی هر چه پر رنگ تر باشد، شدت این تداخل بیشتر می شود.
افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن، نوشیدن چای پر رنگ را ترک کرده و یا مصرف آن را به حداقل یک ساعت قبل یا بعد از غذای حاوی منابع آهن موکول کنند.
تاثیر منفی کافئین بر جذب آهن، صرفاً مربوط به منابع گیاهی آهن نظیر آهن موجود در اسفناج می شود و نه منابع حیوانی آن نظیر آهن موجود در گوشت قرمز؛ بنابراین این موضوع باید مورد توجه گیاه خواران قرار گیرد.
شاید در ظاهر، این عملکرد کافئین مطلوب به نظر برسد، ولی در واقع، نوشیدن چای پر رنگ در شب به خصوص ساعات پایانی شب، منجر به بی قراری و بی خوابی شده و در دراز مدت نیز سطح اضطراب را افزایش می دهد.
افراد دارای سابقه مشکلات قلبی، خانم های باردار، مبتلایان به ریفلاکس (سوزش سردل، ترش کردن) و زخم معده و افراد مبتلا به سنگ های کلیوی باید از نوشیدن چای پر رنگ خودداری کرده و یا مصرف آن را محدود کنند.