این مواد غذایی می توانند از سکته پیشگیری کنند!

مواد غذایی که خطر ابتلا به سکته را از شما دور می کنند
غذای حاوی منیزیم
طبق مطالعات انجام شده مصرف منیزیم تا حد زیادی در جلوگیری از سکته موثر است. لوبیا، سبزیجات برگدار و غلات کامل سرشار از منیزیم هستند.
سبزیجات
طبق مطالعات انجام شده سبزیجات می تواند قوی ترین عامل جلوگیری از بیماری های مزمن باشد و تا ۲۰ درصد خطر ابتلا به سکته را کاهش می دهد.
غذاهای حاوی پتاسیم
مصرف غذا های حاوی پتاسیم تا حد زیادی خطر سکته را کاهش می دهد. مطالعات نشان می دهد که مصرف ۱۶۰۰ میلی گرم پتاسیم در طول روز ۲۱ درصد خطر سکته را می کاهد. موز، خشکبار، لوبیا، نخود، اسفناج، جعفری، کلم و خرما از منابع پتاسیم هستند.
شکلات
طبق تحقیقات انجام شده؛ افرادی که از شکلات استفاده می کنند، خطر کمتری برای ابتلا به سکته دارند اما شکلاتی که حاوی قند باشد، معمولاً این تأثیر مثبت را ندارد. شکلات تلخ با کاکائوی زیاد بهترین انتخاب است.
مرکبات
مصرف مرکبات خطر سکته را کاهش می دهد و طبق مطالعه ای که روی ۷۰ هزار خانوار انجام شده است، به این نتیجه رسیدند ؛ خانم هایی که بیشترین فلاونوئیدها را از مرکبات دریافت می کنند، ۱۹ درصد خطر کم تری برای ابتلا به سکته دارند. گنجاندن مرکبات به خصوص پرتقال در رژیم غذایی ریز مغذی های ضروری برای سلامت قلب را تامین می کند. پرتقال دارای فیبر محلول و پتاسیم بوده که سبب جذب کلسترول و کنترل فشار خون می شود.
غلات کامل
خوردن غلات کامل خطر ابتلا به سکته را کاهش می دهد. حداقل سه وعده غلات کامل در طول روز بخورید تا از سکته جلوگیری شود.
سیر
سیر یکی از بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سکته است. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم سیر تا ۵۰ درصد خطر سکته را کاهش می دهد.
گوجه فرنگی
سطح بالای لیکوپن در گوجه فرنگی می تواند تا حد زیادی خطر سکته را کاهش دهد که احتمالاً بالاترین سطح لیکوپن تا ۵۵ درصد خطر را می کاهد.
ماهی سالمون
ماهی های چرب و سالمون حاوی مقدار بالایی اسیدهای چرب از جمله امگا ۳ هستند. این چربی ها خطر آریتمی (ضربان نامنظم قلب) و تصلب شرائین را کاهش می دهند و سبب کاهش تری گلیسرید خون می شود.
چای سبز و قهوه
نتایج تحقیق روی بیش از ۸۰ هزار فرد ژاپنی نشان می دهد کسانی که حداقل یک فنجان قهوه در طول روز می نوشند، ۲۰ درصد خطر کم تری برای ابتلا به سکته دارند. مصرف ۲ الی ۳ فنجان چای سبز به صورت روزانه هم تا ۱۴ درصد خطر سکته را کاهش می دهد.
کلم پیچ
کلم حاوی آنتی اکسیدان های مفید، اسیدهای چرب امگا ۳، فیبرها، فولات، پتاسیم و لوتئین و ترکیبی به نام گلوکوراپامین است که مانع تصلب زود هنگام شرائین شده و پروتئینی با تاثیر محافظتی ویژه به نام NRF۲ را فعال می کند.
شکلات تیره
شکلات تیره سرشار از آنتی اکسیدان است که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند و خطر سکته را کاهش می دهد پس به عنوان میان وعده یک تکه شکلات مصرف کنید.
جو دوسر
آرد جو دو سر سرشار از فیبرهای محلول بوده که سبب مانع افزایش کلسترول در خون و بروز آسیب های آن به بدن می شود.
انار
آب انار سبب کاهش کلسترول بد و مانع اکسیداسیون این چربی ها شده پس بهترین نوشیدنی برای کاهش تصلب شرائین است و خطر سکته را کاهش می دهد.
سیب و گلابی
مصرف منظم این ۲ میوه که حاوی کِرستین و پکتین هستند، در کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب نقش داشته و احتمال بیماری های قلبی و عروقی را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد.
آجیل
در یک مطالعه عظیم به این نتیجه رسیدند که مصرف روزانه آجیل خطر ابتلا به سکته را به نصف می رساند و می تواند هر سال از ۸۹۰۰۰ سکته جلوگیری کند. مغزیجات به خصوص گردو سبب کاهش سطح کلسترول بد خون (LDL) می شود.