تغذیه

افسانه یا واقعیت: مصرف تخم‌ مرغ خام بهتر است!

باوری اشتباه مبنی بر مفید بودن مصرف تخم مرغ خام یا نیم‌ پز برای سلامتی وجود دارد. این باور فاقد شواهد علمی بوده و تخم مرغ بهتر است به صورت کاملا پخته استفاده شود.

تخم مرغ منبع مهم تامین پروتئین حیوانی (پروتئین با کیفیت بالا)، ویتامین‌ ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب ضروری و آنتی اکسیدان‌ ها است.

 تخم مرغ به عنوان یک غذای کامل و غنی از مواد مغذی در نظر گرفته می‌ شود. به دلیل ارزش زیستی بالا، تقریبا تمام پروتئین موجود در آن توسط بدن مورد استفاده قرار می‌ گیرد. زرده تخم مرغ غنی از ویتامین‌ های A، D، E، B۱، B۲، بیوتین و B۵ و سفیده تخم مرغ غنی از ویتامین B۳ است.

بر اساس مطالعات جدید، ترکیبات زیست فعال موجود در تخم مرغ ممکن است دارای اثرات ضد میکروبی، تعدیل کننده سیستم ایمنی، ضد سرطان و ضد پرفشاری خون باشند.

تخم مرغ بعد از تخم گذاری تا ۲۸ روز قابل مصرف است و در این مدت باید ترجیحا در یخچال نگهداری شود. در حین پخت، ساختار پروتئین های موجود در تخم مرغ تغییر می کند. این تغییرات منجر به هضم راحت تر پروتئین تخم مرغ و کاهش میزان بروز حساسیت به تخم مرغ بخصوص در کودکان می‌ شوند.

با وجود اینکه پختن تخم مرغ می تواند باعث تغییر در برخی از ریزمغذی‌ ها، چربی‌ ها و مواد آنتی اکسیدان موجود در زرده تخم مرغ شود، بهتر است که تخم مرغ به صورت کاملا پخته استفاده شود تا برخی از عوامل بیماری‌ زای موجود در تخم مرغ که می توانند باعث عفونت و مسمومیت شوند از بین بروند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا