تنبلی معده دارید: این توصیه های غذایی را رعایت کنید!
در تنبلی معده، تخلیه معده به تأخیر می افتد و می تواند باعث احساس پری، تهوع، استفراغ، نفخ، کاهش اشتها و کاهش وزن شود.
تنبلی معده یا گاستروپارازی یا فلج شدن معده که به عنوان تاخیر در تخلیه معده نیز شناخته می شود، وضعیتی است که در آن معده نمی تواند غذا را به روده کوچک برساند. در نتیجه غذا برای مدت طولانی تری در معده می ماند. همین موضوع باعث تهوع، استفراغ، نفخ، درد معده و سایر علائم این بیماری می شود.
توصیه های غذایی برای تنبلی معده
افراد دچار این عارضه باید وعده های غذایی را در حجم کم و کوچک اما به دفعات و مکرر استفاده کنند. یعنی به جای ۲-۳ وعده بزرگ، ۵-۶ وعده کوچک در روز مصرف شود. معده پر، تخلیه را کندتر می کند و علائم را تشدید می کند.
با توجه به اینکه چربی، روند تخلیه معده را کند می کند این افراد باید غذاهای چرب، سرخ شده و کره ای را محدود کنند. از گوشت های بدون چربی، لبنیات کم چرب و روغن های گیاهی در مقدار کم استفاده کنند.
فیبر زیاد به خصوص فیبر نامحلول مثل پوست میوه ها و سبوس، تخلیه معده را کندتر می کند. از سبزی های پخته و میوه های پخته و پوستگرفته استفاده شود. از مصرف سبوس، حبوبات کامل، مغزها و دانه های درشت پرهیز شود. غذاهای نرمی مانند سوپ، پوره، اسموتی، آش، فرنی، کمپوت، تخم مرغ آب پز و ماست صاف شده توصیه می شود. در موارد شدید، تغذیه مایع یا نیمه مایع کمک کننده است.
نوشیدن آب زیاد همراه غذا باعث پر شدن معده می شود. بهتر است مایعات، ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل یا بعد از وعده غذا مصرف شوند. جویدن کامل غذا و آرام خوردن کمک به هضم بهتر و تخلیه راحت تر معده می کند. لقمه را حداقل ۱۴ بار بجوید.