این مواد غذایی با افزایش طول عمر در ارتباط هستند!

یک بررسی جدید که در مجله «نیچر فود» (Nature Food) منتشر شد، نتیجه گیری می کند افرادی که طیف متنوعی از مواد غذایی سرشار از مولکول های فلاونوئیدی مصرف می کنند، ممکن است برای ابتلا به بیماری های مزمن با خطر کمتری روبرو باشند و احتمال بیشتری وجود داشته باشد که طولانی تر عمر کنند.
دانشمندان از جمله متخصصانی از دانشگاه کویینز بلفاست، می گویند که مصرف منابع غذایی حاوی فلاونوئیدها مانند چای، توت ها، شکلات تلخ و سیب ها می تواند از بروز بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲، سرطان، بیماری های قلبی و بیماری های عصبی جلوگیری کند.
«ایدین کسیدی» توضیح می دهد: از مدت ها قبل می دانستیم که مصرف بیشتر فلاونوئیدهای رژیمی که زیست فعال های قوی و طبیعی در بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها به شمار می روند، می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲ و نیز بیماری های مغز و اعصاب مانند پارکینسون را کاهش دهد.
وی افزود: همچنین بر اساس داده های آزمایشگاهی و مطالعات بالینی می دانیم که فلاونوئیدهای مختلف به شیوه های متفاوتی عمل می کنند؛ برخی به بهبود فشار خون کمک می کنند، برخی دیگر در کنترل سطح کلسترول نقش دارند و التهاب را کاهش می دهند.
مولکول های فلاونوئیدی در بلوبری ها، توت فرنگی ها، پرتقالها، سیبها، انگورها و همچنین چای و شکلات تلخ به وفور یافت می شوند.
«بنجامین پارمنتر»، یکی دیگر از نویسندگان این مقاله، می گوید: مصرف روزانه حدود ۵۰۰ میلی گرم فلاونوئید با کاهش ۱۶ درصدی خطر مرگ و میر ناشی از تمامی علت ها و همچنین کاهش ۱۰ درصدی خطر بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و بیماری های تنفسی مرتبط بود. این مقدار تقریبا معادل فلاونوئیدی است که در دو فنجان چای یافت می شود.
این مطالعه که شامل پیگیری بیش از ۱۲۰ هزار نفر در بازه سنی ۴۰ تا ۷۰ سال به مدت بیش از یک دهه بود، نخستین پژوهشی است که نشان می دهد مصرف طیفی متنوع از فلاونوئیدها نسبت به مصرف صرفا مقدار زیاد آن ها، سودمند تر است.
این یافتهها نشان میدهند که مصرف بیشتر و متنوعتر مواد غذایی حاوی فلاونوئید در مقایسه با زمانی که این ترکیب از یک منبع منفرد دریافت شود، میتواند بیماریها را بیشتر کاهش دهد.
این تحقیق با باور رایج مبنی بر اینکه خوردن غذاهای رنگارنگ برای حفظ سلامت مفید است، همراستاست.
«تیلمان کوهن»، نویسنده این مقاله میگوید: خوردن میوهها و سبزیجات در رنگهای متنوع از جمله آنهایی که سرشار از فلاونوئیدند، سبب میشود به احتمال بیشتری ویتامینها و مواد مغذی لازم برای حفظ سبک زندگی سالم را دریافت کنید.
دکتر کسیدی میگوید: این نتایج پیام روشنی برای بهداشت عمومی است و نشان میدهند که تغییرات ساده و قابل دستیابی در رژیم غذایی، مانند نوشیدن بیشتر چای و خوردن بیشتر توتها و سیبها میتواند به افزایش تنوع و میزان مصرف مواد غذایی سرشار از فلاونوئیدها کمک کند و احتمالا در درازمدت، وضعیت سلامتی را بهبود ببخشد.