این عوامل خطر ابتلا به بیماری های کبدی را افزایش می دهند

کبد یکی از اندام های شگفت انگیز است؛ روزانه صفرا ایجاد می کند، مواد مغذی را جدا کرده و به سایر اعضا می رساند، سموم را دفع، چربی ها، را تجزیه، قند خون و سطح هورمون ها را کنترل و آهن را ذخیره می کند.
نباید منتظر بمانید تا علائم آسیب به کبد شروع شوند و سپس اقدام به درمان کنید، بهتر است پیش از رخ دادن هر اتفاقی، جلوی آن را بگیرید. بهتر است آسیب های کبدی را قبل از جدی شدن آن متوقف شوند.
چند عامل خطر ابتلا به بیماری های کبدی
مصرف مکمل های مضر
فقط به این دلیل که یک مکمل حاوی برچسب طبیعی باشد، به این معنی نیست که ضرری ندارد یا برای شما مفید است! بسیاری از گیاهان و مکمل ها با آسیب های کبدی مرتبط هستند. در مورد هر دارو و مکمل مصرفی، حتی داروهای گاه به گاه یا بدون نسخه، پزشک خود را مطلع سازید.
چاقی، دیابت یا کلسترول بالا
این شرایط می تواند باعث بیماری کبد چرب غیر الکلی شده و در نهایت به سیروز و سرطان کبد نیز منتهی شود. بیماری کبد چرب سریع ترین دلیلِ در حال رشد در جهان برای نیاز به پیوند کبد است. البته کبد چرب غیر الکلی نیز همانند کبد چرب الکلی، با کاهش مصرف کربوهیدرات های ساده مانند نان و شکر و افزایش مصرف میوه، سبزیجات و پروتئین، می تواند متوقف شود. اما به شرطی که در مرحله چرب شدن کبد از مشکل خود مطلع شوید و شروع به مقابله با آن کنید.
قرار گرفتن در معرض سموم
در حالی که کبد مسئول پاکسازی سموم از خون است، قرار گرفتن بیش از حد در برابر سموم می تواند مضر باشد. برچسب های هشدار دهنده در مورد مواد شیمیایی که در خانه استفاده می کنید را بخوانید و قبل از مصرف، میوه ها و سبزیجات را بشویید تا مطمئن شوید که سموم را وارد بدن خود نمی کنید.